MIDDAGSTIPS! Vintrig Korvgryta

 

 

En vintrig korvgryta med en blandning av MälarCharks korvar och rotfrukter.

– En härlig gryta som gjord för kalla vinterkvällar.

 

Korvgrytan gör du så här:

1. Koka upp vatten och kalvfond, salta och peppra buljongen.

2. Skär korven i strimlor ca.3-4 cm långa.

3. Hacka de färska kryddorna.

4. Välj ut de rotfrukterna som du gillar och hacka dem i bitar. Fördelningen och mängden rotfrukter väljer du efter smak.

5. Lägg i rotfrukterna i den kokande buljongen.

6. Koka rotfrukterna tills de nästan är klara och tillsätt korven och de färska kryddorna. Låt sjuda ytterligare några minuter.

7. Tillsätt riven pepparrot om du önskar!

 

 

 

Enkelt, nyttigt och gott!

Ingredienser

För 4 portioner behövs:

6-8 st olika favoritkorvar från MälarChark.

1 liter vatten

5 cl kalvfond

Salt och peppar

Morot

Palsternacka

Rotselleri

Purjolök

Svartrot

Potatis

1 knippe färsk bladpersilja, timjan, salvia, basilika.

Riven pepparrot