img_omoss_kontoret_hand_foto_07A8938

Kärlek till korv

Tre generationers erfarenhet

Grunden lades 1933 och sedan dess har tre generationers erfarenhet tagit oss dit vi är idag. Den gedigna kunskapen som gått i arv ger tyngd, säkerhet och förtroende.

Spännande och varierat sortiment

Ekologisk Prinskorv, Ekologisk Lammkorv och Mälargrillare är tre exempel på prisbelönta korvar från MälarChark som är kända och omtyckta av många, både i Sörmland och runt om i landet.
Vi är stolta över att dessutom tillverka traditionell svensk chark såsom Falukorv, Isterband och Frukostkorv. I sortimentet hittar du ett varierat utbud av både ekologiska och konventionella korvar samt leverpastej.

Bara svenskt kött

När du väljer en produkt från MälarChark kan du vara säker på att det alltid är 100% svenskt kött. Det är något vi aldrig tummat på och kommer inte tumma på i framtiden. Vi använder ekologiskt och konventionellt kött av hög kvalitet, från gårdar så nära som möjligt.

Egen kryddning

Vi vill erbjuda dig ett sortiment med mycket smak och spännande kryddningar. Att endast använda krydda av bästa kvalitet och inga smakförstärkare ger önskat resultat av smaker och total kontroll över innehållet.

Rökning med alflis

De flesta av MälarCharks korvar är varmrökta och röks på traditionellt vis med al flis. Det här sättet att röka ger fin röksmak, vacker färg och är dessutom en konserverande process. Bara en liten del av svensk korv röks på detta sätt.

Förpackning

Alla korvar packas i en skyddande atmosfär för att de ska vara fräscha och ha en fin form när du öppnar paketet. Etiketterna har tydlig information då vi mer än gärna berättar för dig vad våra korvar innehåller.

Ekologi och miljö

MälarChark var tidigt ute med ekologisk korv och använder till största del KRAV-godkänd köttråvara i våra ekologiska korvar.
Vi arbetar kontinuerligt med att minimera vår miljöpåverkan och MälarChark har ett medvetet miljötänk genom hela produktionskedjan.

Återförsäljare

MälarCharks sortiment säljs i dagligvaruhandeln hos ICA, Coop och Axfoods butiker runt om i hela landet. Vi arbetar också med kommuner, restauranger och nätbutiker såsom Linas Matkasse och Mathem.

Legotillverkning

MälarChark har under många år arbetat med andras varumärken och legotillverkning. Vi anpassar korvtillverkningen efter dina önskemål på köttråvara, textur och smaker.

Kvalitetssäkring

MälarChark tar kvalitet på allvar. Med lång erfarenhet av kvalitetssäkerhetsarbete och en produktion som är FSSC-godkänd, kan du som kund alltid känna dig trygg med våra produkter.

Ett riktigt bra team!

Vi är välutbildade, engagerade, lojala och stolta yrkeskvinnor och yrkesmän som kan vårt hantverk – att göra riktigt god korv.

Du är alltid välkommen att kontakta mig om det är något du vill veta om MälarChark och våra produkter.

Marie Larsson
Charkuterist och VD
marie@malarchark.se

Prisbelönt korv och pastej sedan 1933