img_omoss_kontoret_hand_foto_07A8938

Recept

Wraps med Coleslaw

Tunnbrödsrulle med Wienerkorv – Tortillas med Chorizo

Föredrar du ekologisk Wienerkorv eller Chorizo? Inga problem – vi har båda!

Ingredienser

För 4 portioner behövs:

Tunnbrödrulle med Wienerkorv

4-8 st MälarChark ostkorv
4-8 st tunnbröd

Tortillas med Chorizo

4-8 st MälarChark Chorizo
4-8 st tortillasbröd

Coleslawsallad

300 g vitkål
75 g morötter
2 dl majonäs
2 msk creme fraiche
2 tsk dijon senap
1 nypa socker
salt och grovmalen peppar

Gör såhär:

Coleslawsalladen gör du så här:

  1. Strimla vitkålen
  2. Riv morötterna på den grova sidan av ett rivjärn.
  3. Blanda alla ingredienser till en sallad.

Grilla korvarna, lägg lite sallad i brödet tillsammans med korven, rulla ihop till ett paket.

Vill du läsa mer om vårt sortiment? Klicka här! 

Isterband med stuvade sockerärtor

Sörmländskt Isterband med stuvade sockerärtor och smörfrästa rödbetor.

Ingredienser

För 4 portioner behövs:

800-1000 g Mälarcharks Isterband

1-1 1/4 kg potatis

Stuvade sockerärtor

300 g sockerärtor
200 g morötter
5 dl mjölk
1 dl crême fraiche
3 msk flytande grönsaksbuljong
1 msk smör
maizena
salt och peppar

Smörfrästa rödbetor

400 g rödbetor, hela inlagda
2 msk smör
150 g klyftad röd och gul lök
timjan

Gör såhär:

Börja med stuvade sockerärtorna.
Rensa sockerärtorna, skala och skär morötterna i stavar. Värm upp mjölk, crême fraiche och buljongen. Lägg grönsakerna och låt sjuda några minuter. Red av med Maizena.

Klicka i smöret, krydda med salt och peppar.

Fortsätt med de smörfrästa rödbetorna:

Häll av spadet från rödbetorna och skölj av dem i kallt vatten. Smält smöret i en kastrull, lägg i lök, rödbetorna och krydda sedan med timjan. Låt allt fräsa någon minut. Håll rödbetorna varma tills det är dags att servera.

Stek Isterbandet i smör. Servera med kokt potatis.

Vill ni läsa mer om vårt Sörmländska Isterband? Klicka här!

Falukorvsryta med Shiitake

MälarCharks Falukorv i gryta med shiitakesvamp

Ingredienser

För 4 portioner behövs:
600-800 g MälarCharks Falukorv
6 dl creme fraiche med tomat och basilika
100 g shiitake svamp
4 st chalottenlökar
3 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 msk strimlad färsk basilika
Salt och peppar

Gör såhär: 

  1. Skär i en (1) cm tjocka skivor. Dela varje skiva i fyra delar.
  2. Dela löken i klyftor.
  3. Skär svampen i bitar.
  4. Bryn lök och korven i olivolja.
  5. Lägg i svampen och låt den fräsa i någon halvminut.
  6. Häll i creme fraichen och mjölken och rör om.
  7. Tillsätt tomatpurén och basilikan.
  8. Låt allt sjuda i några minuter, salta och peppra.

Servera gärna jasminris eller blomkolsris till denna korvgryta.

Föredrar du hellre ekologisk falukorv? Klicka här!

 

 

 

Prisbelönt korv och pastej sedan 1933