MälarChark får ny ägare

MälarChark AB i Eskilstuna har fått en ny ägare. Marie Larsson har lämnat över rodret till Andreas Gisselfeldt.

Sedan slutet av 90-talet har Marie Larsson drivit det anrika Eskilstunaföretaget MälarChark. Under hennes ledning har företaget vuxit och etablerat sig som en av landets ledande producent av kvalitetschark, såväl ekologisk som konventionell.

— Det har varit en rolig och intressant tid men den har också kantats av stora utmaningar. De drömmar och visioner som jag hade när jag tog över företaget av pappa har jag dock kunnat förverkliga. Det känns tryggt att lämna över till Andreas som känner företaget och våra kunder väl, säger Marie.

Dottern till Marie, Hanna Larsson, som arbetat aktivt inom företaget i fyra år, har valt att ta sig an en ny utmaning och startar ett eget bolag i annan bransch.

Marie har nu lämnat över nycklarna till den nya ägaren och VD:n Andreas Gisselfeldt. Andreas har varit i bolaget sedan 2001 och har sedan fem år tillbaka haft en ledande ställning som produktionschef.

— Det känns jättebra och spännande att få den här möjligheten. MälarChark är ett mycket fint företag med många starka värden och stor potential, säger Andreas.

Företaget kommer behålla ett betydande fokus på kvalitet, miljö och vår omvärld. Framtiden kommer att kräva en utveckling av nya produkter och smaker med bl.a. vegetabiliska råvaror som grund. Detta för att möta en marknad där fler väljer att äta mer grönt. MälarChark ska fortsatt producera riktigt god korv och för att göra detta krävs kärlek, fina råvaror och ett riktigt hantverk!