En vintrig korvgryta med en blandning av MälarCharks korvar och rotfrukter.– En härlig gryta som gjord för kalla vinterkvällar.
Korvgrytan gör du så här: 1. Koka upp vatten och kalvfond, salta och peppra buljongen. 2. Skär korven i strimlor ca.3-4 cm långa. 3. Hacka de färska kryddorna. 4. Välj ut de rotfrukterna som du gillar och hacka dem i bitar. Fördelningen och mängden rotfrukter väljer du efter smak. 5. Lägg i rotfrukterna i den kokande buljongen. 6. Koka rotfrukterna tills de nästan är klara och tillsätt korven och de färska kryddorna. Låt sjuda ytterligare några minuter. 7. Tillsätt riven pepparrot om du önskar!
Enkelt, nyttigt och gott! |
Ingredienser
För 4 portioner behövs: 6-8 st olika favoritkorvar från MälarChark. 1 liter vatten 5 cl kalvfond Salt och peppar Morot Palsternacka Rotselleri Purjolök Svartrot Potatis 1 knippe färsk bladpersilja, timjan, salvia, basilika. Riven pepparrot |