Recept
Wraps med Coleslaw
Tunnbrödsrulle med Wienerkorv – Tortillas med Chorizo
Föredrar du ekologisk Wienerkorv eller Chorizo? Inga problem – vi har båda!
Ingredienser
För 4 portioner behövs:
Tunnbrödrulle med Wienerkorv
4-8 st MälarChark ostkorv
4-8 st tunnbröd
Tortillas med Chorizo
4-8 st MälarChark Chorizo
4-8 st tortillasbröd
Coleslawsallad
300 g vitkål
75 g morötter
2 dl majonäs
2 msk creme fraiche
2 tsk dijon senap
1 nypa socker
salt och grovmalen peppar
Gör såhär:
Coleslawsalladen gör du så här:
- Strimla vitkålen
- Riv morötterna på den grova sidan av ett rivjärn.
- Blanda alla ingredienser till en sallad.
Grilla korvarna, lägg lite sallad i brödet tillsammans med korven, rulla ihop till ett paket.
Vill du läsa mer om vårt sortiment? Klicka här!
Isterband med stuvade sockerärtor
Sörmländskt Isterband med stuvade sockerärtor och smörfrästa rödbetor.
Ingredienser
För 4 portioner behövs:
800-1000 g Mälarcharks Isterband
1-1 1/4 kg potatis
Stuvade sockerärtor
300 g sockerärtor
200 g morötter
5 dl mjölk
1 dl crême fraiche
3 msk flytande grönsaksbuljong
1 msk smör
maizena
salt och peppar
Smörfrästa rödbetor
400 g rödbetor, hela inlagda
2 msk smör
150 g klyftad röd och gul lök
timjan
Gör såhär:
Börja med stuvade sockerärtorna.
Rensa sockerärtorna, skala och skär morötterna i stavar. Värm upp mjölk, crême fraiche och buljongen. Lägg grönsakerna och låt sjuda några minuter. Red av med Maizena.
Klicka i smöret, krydda med salt och peppar.
Fortsätt med de smörfrästa rödbetorna:
Häll av spadet från rödbetorna och skölj av dem i kallt vatten. Smält smöret i en kastrull, lägg i lök, rödbetorna och krydda sedan med timjan. Låt allt fräsa någon minut. Håll rödbetorna varma tills det är dags att servera.
Stek Isterbandet i smör. Servera med kokt potatis.
Vill ni läsa mer om vårt Sörmländska Isterband? Klicka här!
Falukorvsryta med Shiitake
MälarCharks Falukorv i gryta med shiitakesvamp
Ingredienser
För 4 portioner behövs:
600-800 g MälarCharks Falukorv
6 dl creme fraiche med tomat och basilika
100 g shiitake svamp
4 st chalottenlökar
3 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 msk strimlad färsk basilika
Salt och peppar
Gör såhär:
- Skär i en (1) cm tjocka skivor. Dela varje skiva i fyra delar.
- Dela löken i klyftor.
- Skär svampen i bitar.
- Bryn lök och korven i olivolja.
- Lägg i svampen och låt den fräsa i någon halvminut.
- Häll i creme fraichen och mjölken och rör om.
- Tillsätt tomatpurén och basilikan.
- Låt allt sjuda i några minuter, salta och peppra.
Servera gärna jasminris eller blomkolsris till denna korvgryta.
Föredrar du hellre ekologisk falukorv? Klicka här!
