Skip to main content

Inspiration till stora och små festligheter!

Älskade vinter!

Ska du ut med familjen i skidbacken? Då kan det vara smart att ha en matsäck med sig. Korv i termos går snabbt att göra, tar lite plats och är klart direkt när hungern slår till.

Gör så här: Lägg några korvar i en termos tillsamman smed ett lagerblad. Häll över kokhett vatten och stäng locket. När det är dags att äta så är “nykokta” korvar redo. Bara att fiska upp med en gaffel och servera med bröd och ert favorittillbehör.

Hoppas det smakar!

“Håll utkik i korvhyllan eller fråga din lokala handlare efter Mälarcharks produkter.”

Vi erbjuderPrisbelönta korvar

Dags för utflykt och matlagning i naturen, så mysigt att göra tillsammans.

Bjud ut dina vänner på middag i naturen och inspireras av våra recept. Allt från enklare tilltugg till finare middagar med våra utsökta korvar. För genuina stunder fyllda med kärlek.

Toppings à la Mälarchark

Oavsett om du planerar en liten bjudning med de närmsta vännerna eller en stor fest med 50 gäster kan det vara både festligt och kul att bjuda på korv med goda tillbehör. Här tipsar vi om fina smaker och toppings som passar perfekt tillsammans med våra korvar.

Hemlagad majonnäs

Majonnäs är en perfekt grund till trevliga toppings till din grillbricka.

PORTIONER 4

Du behöver:

  • 2 rumstempererade äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2-3 dl rumstempererad rapsolja

Gör så här:

  • Blanda äggulor med senap och vinäger i en bunke och vispa fluffigt.
  • Häll i rapsoljan lite i taget, i en tunn, tunn stråle under konstant vispning, tills majonnäsen blivit tjock.
  • Smaka av med salt och peppar.

I våra recept slår du din egen majonnäs men självklart går det även bra att köpa en färdig och bara smaksätta med det du älskar.

Lycka till!

Tryffelmajonnäs

Majonnäs med smak av tryffel är en utmärkt topping till våra smakfulla korvar. Den är busenkel att göra och kommer garanterat att bli en favorit.

PORTIONER 2

Du behöver:

  • 1 dl majonnäs
  • Några droppar vit tryffelolja
  • Smaka av med salt och peppar

Gör så här:

Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Lycka till!

Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs är en smakrik och het topping som är perfekt att servera till grillad korv.

Portioner: 2

Du behöver:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 2 droppar citron
  • Smaka av med salt och peppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en skål. Låt såsen stå i kylskåpet en liten stund för något fylligare smak.

Majsmajonnäs

Majsmajonnäs är ett smarrigt alternativ till traditionell ketchup och senap.

Portioner: 2

Du behöver:

  • 340 g majskorn
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk rapsolja
  • 1/2 dl bbq-sås
  • Smaka av med salt och peppar

Gör så här:

  • Låt majsen rinna av.
  • Rosta majsen i olja i en stekpanna, låt det sedan svalna.
  • Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda BBQ-sås med majonnäs, majs och chili.
  • Smaka av med salt och peppar.

Lycka till!

Tillbehör à la Mälarchark

När det är dags att duka upp till fest är det härligt med smakrika tillbehör. Här är några av våra favoriter.

Syrad rödlök

Sugen på något syrligt till korven? Då är picklad rödlök perfekt. Dessutom är det riktigt vackert!

Portioner 4-6

Du behöver:

  • 2 rödlökar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten

Gör så här:
Skiva löken i tunna halvmånar som du sen lägger i lagen och låter stå i kylskåp.

Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till våra smakrika korvar.
Portioner: 2
Du behöver:
  • 7 dl finstrimlad vitkål
  • 1 morot
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk dijon senap
  • 2 droppar citron
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Strimla/riv vitkålen riktigt tunt.
  • Skala moroten och riv den fint på rivjärn.
  • Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap.
  • Smaksätt med citron, socker, salt och peppar.
  • Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt den sedan stå en stund i kylen innan servering.

Lycka till!

Räksallad

MälarCharks Ekologiska Wienerkorv toppad med syrad rödlök och lyxig räksallad är alldeles för god för att inte testa!

Portioner: 2

Du behöver:

  • 200 g handskalade räkor, grovt hackade
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, riven (tub går också bra)
  • Dill
  • 2 droppar citron
  • Salt och peppar

Gör så här:
Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dijonsenap, hackad dill, pepparrot till räksalladen. Smaka av med citron, salt och peppar.

Lycka till!

Bjud på korv som förrätt

Förrätter med korv är roligt, enkelt och populärt.

Förrätt à la Mälarchark

 

Korv som förrätt är en uppskattad favorit. Välj dina favoritkorvar, servera med en av våra toppings och vitlöksbröd med persilja.

Uppskattar man heta och kryddstarka korvar använder man kanske vår ekologiska Chorizo, önskar man en mer barnvänlig variant tar man kanske istället vår Wienerkorv.

Gör så här

Vitlöksbröd
Skiva baguetten, bre skivorna med smör, vitlök, persilja och flingsalt. Gratinera brödet tills det blir gyllenbrunt och frasigt.

Toppings
Välj en av våra toppings. Vi rekommenderar tryffelmajonnäs och majsmajonnäs.

Grilla din favoritkorv.

Servera maten på en fin skärbräda.

Bjud på Korvtapas

Ett roligt och smakrikt alternativ till de traditionella snittarna.

Korvtapas med chimichurri

 

En av våra favoriter är korvtapas. Ett tilltugg med korv på frasiga skorpor från Medelhavet, som du gjort själv genom att skiva baguette och rosta i ugnen.

Till detta rekommenderar vi våra prisbelönta ekologiska Pepperoni och Chorizo korvar.

Gör så här

Du behöver:
1 baguette
2 kryddstarka korvar; t.ex. vår ekologiska Pepperoni och Chorizo

Chimichurri

  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färsk koriander, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk färsk oregano, finhackad
  • 2 msk färsk lök, finhackad
  • 2 msk grön paprika, finhackad
  • 1,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här:

Chimichurri
Hacka ingredienserna fint och blanda i en skål, låt sedan den stå och dra till sig.

  1. Grilla korven tills den får fin yta.
  2. Skiva baguetten och rosta den fint i en stekpanna med lite olivolja.
  3. Låt brödet svalna något innan du dekorerar det.
  4. Skiva korven.
  5. Lägg en liten klick majonnäs på brödet, en korvskiva och toppa med chimichurrin.

Lycka till!