img_omoss_kontoret_hand_foto_07A8938

Kärlek till korv

Nu och Då

Tre generationers erfarenhet

Grunden lades 1933 i Eskilstuna och sedan dess har fyra generationers erfarenhet tagit oss dit vi är idag. Den gedigna kunskapen som gått i arv ger tyngd, säkerhet och förtroende.

Återförsäljare och samarbetsparters

MälarCharks sortiment säljs i dagligvaruhandeln hos ICA, Coop och Axfoods butiker runt om i hela landet. Vi arbetar också med kommuner, restauranger och nätbutiker såsom Linas Matkasse och Mathem. Försäljningsbolaget Färskvarukompaniet stöttar oss i vår försäljning med fokus på Sörmland och Stockholmsområdet.

Legotillverkning

MälarChark har lång erfarenhet av uppdrag med andra företags varumärken och med så kallad legotillverkning. Vi anpassar korvtillverkningen efter dina önskemål på köttråvara, textur och smaker. Dessa specialuppdrag är en mycket uppskattad del i vår verksamhet då det ofta sker i nära samarbete med uppdragsgivaren där spännande produkter och relationer skapas.

Ett riktigt bra team!

Vi är välutbildade, engagerade, lojala och stolta yrkeskvinnor och yrkesmän som kan vårt hantverk – att göra riktigt god korv.

Sortiment

Spännande och varierat sortiment

Ekologisk Prinskorv, Ekologisk Lammkorv och Mälargrillare är tre exempel på prisbelönta korvar från MälarChark som är kända och omtyckta av många, både i Sörmland och runt om i landet.
Vi är stolta över att dessutom tillverka traditionell svensk chark såsom Falukorv, Isterband och Frukostkorv. I sortimentet hittar du ett varierat utbud av både ekologiska och konventionella korvar samt Gräddleverpastej.

Ekologisk Ost & Chilikorv med ost från Sörmländska Jürss Mejeri

Egen kryddning

Vi vill erbjuda dig ett sortiment med mycket smak och spännande kryddningar. Att endast använda krydda av bästa kvalitet och inga smakförstärkare ger oss önskat resultat av smaker och total kontroll över innehållet.

Rökning med alflis

De flesta av MälarCharks korvar är varmrökta och röks på traditionellt vis med alflis. Den här klassiska tekniken ger en fin röksmak, vacker färg och är dessutom en konserverande process. Bara en liten del av svensk korv röks på detta sätt.

Medvetna val

Bara svenskt kött, såklart!

När du väljer en produkt från MälarChark kan du vara säker på att det alltid är 100% svenskt kött av hög kvalitet. Det är något vi aldrig tummat på och kommer inte tumma på i framtiden. MälarChark var tidigt ute med ekologisk korv och använder till största del KRAV-godkänd köttråvara i våra ekologiska korvar.

Närproducerat

För oss är det viktigt att arbeta med leverantörer i närområdet och hämta råvarorna från gårdar så nära som möjligt. Rekarnekött och Hammarby Storgård i Eskilstuna är två lokala köttleverantörer till oss. Andra exempel är sörmländska företagen Jürss Mejeri, Båsbo ägg och Saltå kvarn.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om det är något du vill veta om MälarChark och våra produkter.
016-148980
info@malarchark.se

Prisbelönt korv och pastej sedan 1933